Behandelingen

Welke behandelingen bied stiegerhouten.com?
Wij hebben verschillende behandelingen voor onze meubelen, deze zijn: 
– Beits behandeling
– Lak behandeling
– Olie behandeling

Beits behandeling – Grey-wash, whitewash, blackwash of transparante beits
Een beits behandeling is ongeveer voor 60% vocht-afstotend en geeft de eerste bescherming tegen vlekken. Een beits behandeling zorgt voor een natuurlijk uiterlijk en heeft geen glanzend effect. U moet er wel rekening mee houden dat u bij bepaalde vlekken er direct bij moet zijn omdat het altijd nog in het hout kan trekken. Indien een beits behandeling gebruikt wordt voor buiten en het meubel staat het gehele jaar buiten raden wij u aan dit elk jaar opnieuw doen. Uiteraard is dit afhankelijk van waar het meubel staat.  Een meubel wat in weer en wind staat heeft uiteraard meer te lijden dan een meubel wat onder een overkapping staat.

Lak behandeling – Alleen voor indoor gebruik
Naast de beits gebruiken we ook een kras-en-slijtvaste matte transparante lak. De lak dekt de porieën van het hout zodat er geen vloeistoffen zoals koffie, rode wijn of olie in het hout kan trekken. Het laagje lak op het meubel maakt het ook mogelijk om de tafel makkelijk af te doen met een vochtig doekje. De lak is helaas niet geschikt voor ‘outdoor’ gebruik omdat de lak dan kan gaan bladeren na verloop van tijd. Het is ook mogelijk om eerst een kleur aan te brengen met een beits en daarna te beschermen met een lak. Deze keuze wordt veelal gemaakt als de kleur beits in de smaak valt en daarover een extra bescherming gewenst is. We adviseren je dan ook als je echt geen vlekken op je tafel wilt of kleine kinderen hebt om het meubel te beschermen met een lak.

Olie behandeling
Een groot voordeel van het gebruik van olie bij het afwerken van een tafel is dat het in enorm veel kleuren te verkrijgen is. Bovendien geeft het een gladde fijne afwerking met behoud van de hout look. Graag komen kijken hoe dit eruit ziet en voelt dan nodigen we je graag uit om te komen kijken in onze werkplaats in Mariahout.