Hoe een tafel de sfeer in huis beinvloed

Een tafel is een belangrijk onderdeel van een leefruimte, hier worden veel gesprekken gevoerd. Zo’n belangrijke plek in huis trekt automatisch je aandacht bij binnenkomst in de ruimte waar de tafel staat. Je kunt dit vergroten door met licht te werken hierdoor zal het meest prominente stuk nog belangrijker worden. Het is handig dat de aandacht naar een belangrijk stuk in de kamer gaat zodat je hier ook meer invloed op kunt hebben. Er zijn natuurlijk meerdere elementen van belang wanneer je de sfeer in huis wil verbeteren, maar gezien de meeste mensen visueel zijn ingesteld is het goed inrichten van de belangrijkste ruimte in je huis, of dat nu de woonkamer, de keuken of juist alleen het zitgedeelte bij de tv is van groot belang voor het bepalen van de sfeer in huis.

Welke tafel het belangrijkste is en waar je aandacht het beste als eerste naartoe kan gaan hangt af van waar je de meeste tijd doorbrengt. Ben je op zoek naar een tafel voor de keuken, kamer of meer een salontafel voor de zithoek? Zorg dat de kleur van de tafel past bij de uitstraling van de kamer en kies de aankleding hierbij zorgvuldig uit. Daarna is het verstandig goed naar het licht te kijken dat je gebruikt, het gebruiken van spotjes of juist hangende lampen boven een tafel doen enorm veel voor de sfeer.

Als voorbeeld is bijvoorbeeld een wandtafel uitermate geschikt om de sfeer eenvoudig te beïnvloeden, een halletje oogt vaak kaal en sfeerloos maar door een wandtafeltje toe te voegen aan een ruimte en zorgen dat hier voldoende licht op valt door bijvoorbeeld het tafeltje goed te plaatsen of door bijvoorbeeld lampjes wat te draaien zodat het licht goed op dit meubelstuk valt kun je veel winst behalen qua sfeer. Als gasten binnen komen via een mooi aangeklede hal zet je direct een goede indruk neer.

Probeer het eens uit in je kamer door te spelen met de plek van de meubelen en het licht goed te richten om zo de aandacht meer te kunnen sturen naar de meest prominente plek in het huis. Alleen spelen met licht en verschuiven van de meubelen niet genoeg gewonnen dan maken we graag een tafel op maat voor je.

Geef een reactie