Tips voor meer sfeer in huis

Sfeer word bepaald door een aantal factoren waarbij de meubelen, de plek van het meubilair, het licht, kleurgebruik en aankleding enorm bepalend zijn. Om je snel op weg te helpen hoe je de sfeer in huis eenvoudig kunt sturen hebben we een aantal tips voor je zodat je er snel mee aan de slag kunt gaan. Let er hierbij op dat dit overdag heel anders is dan in de avond, omdat het licht van buiten andere dingen belicht en naar voren brengt dan je eigen geplaatste licht.

1. Zorg voor een opgeruimd huis
Door overal rommel te hebben liggen, gaat de aandacht in de ruimte overal en nergens naartoe wat een heel onrustig gevoel geeft. Om dit te vereenvoudigen is het handig alles een vast plekje te geven dit maakt het makkelijker om dingen opgeruimd te hebben.

2. Durf te kiezen
Het is verleidelijk om elk leeg plekje in huis aan te willen kleden maar daarmee haal je ook aandacht weg op plekken waar je hem juist wil hebben.
Kies een paar prominente plekken en kleed die aan, en ben spaarzaam want ook hier geldt minder is meer.

3. Weet waar het zuiden is
Licht is belangrijk in huis omdat dat je aandacht ergens op laat richten, vanaf de zuidkant komt de meeste licht binnen dus let op dat daar het meest prominente meubel stuk staat, als dat niet gaat en je weet dat dit het geval is kun je er zelf iets aan doen met het licht dat je aanbrengt.

4. Richt licht op de juiste meubelen
De tafel is waarschijnlijk het meest belangrijke meubel stuk in je woonruimte, voor de ene is het de salontafel voor de ander de eettafel zorg ervoor dat de aandacht dan hier naartoe gaat door hier voldoende licht op te laten vallen.

5. Kies de juiste plek om meubelen te plaatsen.
Bij het bepalen van de plek van je meubelen is het handig goed te kijken welke meubelen je vooral in de avond gebruikt en welke je overdag gebruikt.
Als je een bepaalde tafel vooral overdag gebruikt is het handig dat daar overdag veel licht op valt van buitenaf, het is zonde als overdag alle licht valt op een plek waar je eigenlijk alleen in de avond vertoefd.

6. Gebruik een wandtafel in je hal
Bij binnenkomst in de woning kom je regelmatig in een kale saaie hal binnen dit zet direct de toon. Door het gebruiken van een wandtafel en het richten van het licht op dit tafeltje richt je de aandacht van deze ruimte op dit tafeltje wat direct een andere sfeer mee geeft.

Geef een reactie