Wat licht voor je kan betekenen in huis

Door aanpassingen te maken in je lichtgebruik in de ruimte die je graag wil verbeteren kun je invloed uitoefenen waar de aandacht op komt te liggen en hoe de sfeer in huis is. Je kunt je voorstellen dat als alle licht in de kamer valt op het rommelhoekje in de kamer, de kamer een stuk minder sfeervol is dan wanneer alle aandacht uitgaat naar de tafel in je kamer of juist naar je bed in de slaapkamer.

Er zit veel verschil in lichtgebruik voor overdag en in de avond, overdag zijn bijvoorbeeld de ramen in een ruimte heel bepalend voor welke plekken in de ruimte de meeste aandacht krijgen. Let hierbij op als je in de avond je inrichting gaat aanpassen. Verder helpt het enorm als je spotjes gebruikt die te dimmen zijn zodat je zelf kan kiezen hoeveel licht er nodig is per moment van de dag.

Daarnaast helpt het natuurlijk ook om te spelen met de aankleding en de kleur van de aandacht goed uit te kiezen, rood zorgt bijvoorbeeld voor de meeste aandacht. Selecteer de gebruikte kleuren van de aankleding daarom zorgvuldig om een goede verdeling van de aandacht in de ruimte te krijgen. Wij zijn er van overtuigd dat als je de aandacht in je huis goed kunt sturen naar de mooiste plekken in je huis, de sfeer er in je huis er stukken op vooruit zal gaan.

Geef een reactie